Hoewel sommige mensen denken dat een evenementplanner voor een bruiloft al de grootste stress oplevert, vergeten ze vaak dat het plannen van een bedrijfsevenement net zo lastig kan zijn. Immers, het evenement is een geschenk aan de hardwerkende werknemers van dat bedrijf – en, hoe harder ze hebben gewerkt, hoe meer ze zullen hopen op een evenement dat maakt al dat werk de moeite waard.

 5 regels voor het opnemen van live muziek op bedrijfsevenementen.

Als u op zoek bent naar live muziek voor een bedrijfsevenement, hier zijn vijf belangrijke regels te volgen om te helpen ervoor te zorgen dat de nacht is een succes. Volg ze en het is waarschijnlijk dat je een evenement dat de medewerkers zal herinneren (om alle goede redenen) voor de komende jaren te gooien.

1. Houd rekening met de verschillende groepen werknemers

De meeste kantoren hebben mensen van 22 tot 65 jaar in dienst. Ze hebben ook mensen in dienst met verschillende persoonlijkheden en muzikale smaken. Het vinden van een band die kan zorgen voor een goede tijd voor die 25-jarige alternatieve introvert als die 50-jarige classic rock junkie kan een uitdaging zijn.

Wanneer u onderzoek bands, op zoek naar informatie over hoe ze kunnen dit obstakel aan te pakken. Bijvoorbeeld, een band met een songlist verspreid over verschillende decennia en verschillende genres zal waarschijnlijk bieden voor elk wat wils. U kunt ook op zoek gaan naar een band die de menigte kan lezen, hun liedjeslijst op elk moment kan aanpassen, en snel alle vragen kan beantwoorden die u heeft in de aanloop naar het evenement.µ

2. Kies muziek die geschikt is voor een professionele omgeving

Terwijl een bedrijfsevenement is een tijd om te ontspannen van de stress van de dagelijkse sleur, is het belangrijk om te onthouden dat wat er gebeurt op dit bedrijfsevenement kan het kantoor dynamiek beïnvloeden. Niemand wil bijvoorbeeld zijn baas ongepast zien dansen met zijn collega’s, en niemand wil zich zorgen maken dat hij maandag in de problemen komt omdat hij meezingt met de live muziek.

Daarom is het het beste om te streven naar muziek die bekend en geliefd is, maar die nog steeds geschikt is voor een kantooromgeving. Probeer weg te blijven van expliciete muziek of nummers met in-your-face thema’s voor volwassenen. Veel klassieke en actuele hits zullen gewoon goed zijn, maar niet allemaal, dus het is belangrijk dat uw band begrijpt de fijne lijn tussen leuk en ongepast.

3. Stem de kledij van de band af op de kledij van de aanwezigen

Een vraag die je onvermijdelijk zal worden gesteld over het bedrijfsevenement is: “Wat worden we verondersteld te dragen?” Het is aan u of u de dresscode formeler of informeler wilt maken, en er zijn voor- en nadelen aan elke aanpak.

Een ding dat je zult willen doen bij het boeken van de live muziek is om ervoor te zorgen dat hun kleding is geschikt voor het evenement. Als u vertelt het bedrijf werknemers naar beneden te kleden en de band opduikt in smokings, kunnen de werknemers zich zorgen maken dat ze zijn underdressed.

Ondertussen, kiezen voor een meer formele dress-code zonder ervoor te zorgen dat de band is aan boord is een sure-fire manier om de band te kijken volledig misplaatst. Vooral als de band zal helpen met MCing gedurende de nacht, zullen de aanwezigen van het evenement zeker merken wat ze dragen. Bespaar iedereen de schaamte door ervoor te zorgen dat de dresscode overal consistent is – inclusief het live entertainment.

4. Houd rekening met de verschillende stemmingen en activiteiten van de avond

Een van de redenen waarom veel mensen een live band aanraden boven een DJ is dat de live band een muzikale achtergrond kan bieden voor een verscheidenheid aan gebeurtenissen, waaronder dansen, mengen en dineren. Of u nu het verstrekken van een volledige maaltijd of een casual cocktail uur op het evenement, zult u willen dat uw live entertainment zich bewust zijn van de veranderende stemmingen en muziek bieden aan elke gebeurtenis aan te passen.

Een fout die zowel evenementplanners als live bands maken is denken dat de avond volledig gevuld zal zijn met high-energy dansen. Vooral op een bedrijfsevenement, waar werknemers meer kans hebben om gereserveerd te zijn in het begin, is het belangrijk dat de band een verscheidenheid aan muziek biedt om tegemoet te komen aan eten, praten, dansen, en afronden voor de nacht.

5. Vind een band die een deel van uw last kan verlichten

Of je nu een professionele evenementenplanner bent die door het bedrijf is ingehuurd of een werknemer die het feest in zijn vrije tijd samenstelt, er is veel druk om elk detail precies goed te krijgen. Veel bedrijven houden het bij één bedrijfsevenement per jaar, en het doel van het evenement is om het moreel te stimuleren en waardering te tonen voor de werknemers. Als het evenement planner, zal veel van de verantwoordelijkheid voor het succes van de nacht op je vallen.

Zakelijke live muziek

Dat is waarom het zo belangrijk is om een band te vinden die niet alleen het absolute minimum biedt voor het uitvoeren. Veel cover bands zal bieden MC diensten, PA-systemen, en verlichting voor het evenement – alle dingen die je zou moeten uitzoeken op uw eigen als ze dat niet deden.